Rank till Kalmar lördagen den 14 februari 2015
En mycket öppen omgång dör det saknas klara favoriter, vilket gör omgången svårlöst och väldigt intressant. Dreams Take Time blir mitt singelstreck. Den 3 januari på Jägers värmde han strålande, men galopperade i starten. Senast fick han ett helt opassande lopp, då han fick gå ensam i 3:e spår sista 600 meterna utan rygg. Han skall gå i ryggar och utnyttja sin vassa speed eller dirigera från start. Känslig för press i ledningen, men troligt vis pressar inte Riff Kronos denna gång, eftersom han behöver loppet

Avd1) En synnerligen svag silverdivision, där i princip samtliga i en ”normal” omgång fått svårt att segerstrida. Ingen helt borta i loppet och en helgardering behöver inte vara fel, även om det kan behövas många streck i öppna stoloppen längre fram i omgången. Västerbo Highflyer under presterar numera och jag står över. October Kronos med skor är sårbar. What Love Can Do gick mycket bra senast och har formen på topp. Naglo Del Nord duger bra om han kommer till från läget. Aristocat Boko möter denna gång hästar som han helt enkelt skall besegra och klarar han inte av att segerstrida här, duger han inte i silverdivisonen

Rank: A: Nr 5 Aristocat Boko B: 8,7,4 C: 9,2,13,10,6,1

Avd2) Många fina hästar i detta lopp och jag tycker att en kvartett får vara mina hästar i loppet.

Rank: A: Nr 3 Darius Boko 2,1 C: 11

Avd3) Kommer att ge Dreams Take Time chansen igen. Nu är läget sådan att chansen till ledningen är stor och då värsta hotet Riff Kronos troligen behöver loppet gör att jag singelstreckar Dreams Take Time. Vid gardering skall definitivt Montgomery Hill med. Är på topp. Kanske Obi Wan från ett ”kaseläge” kan visa att bottennappet från dödens senast var en gångs företeelse. Kan Johnny B Kemp får ryggen på Dreams Take Time och kanske få luckan. Känns inte helt optimalt att det utvecklas så perfekt

Rank: A: Nr 3 Dreams Take Time B: 10,7 C: 4,1

Avd4) Johnny Takter valt Folli framför Lizette Sisu och från spår 1 har han chansen. Rejäl häst, men ingen garanti att Johnny tar ledningen. Nr 10 Network Broline blev överkörd senast och kan få revansch här. Läget inte bra och ingen spik. Hemma hästen Under Sund är i fin form och kan vara den som ser till att hemmalaget får en V75 seger. Finns många i loppet som har fart för seger och det kan betala sig att gardera rejält. Nr 9 Wingait Ida är speedig, men har tveksamma startryggar. Duger med klaff. Stefan Söderkvist bakom Vincere Scis Win skall streckas vid gardering. Nr 2 Flash Oak har läget och definitivt streckvärd

Rank: A: Nr 1 Folli B: 10,11,3,2 C: 9,12,4

Avd5) Ett mycket öppet stolopp och det kräver många streck. Kommer själv inte ha råd med många streck här, utan kommer att nöja mig med 3 stycken. Tycker att nr 6 Elle Joli är betydligt bättre än raden och läget är bra. Streckvärd. Tror att Ulf Stenströmers Tärnan kan vara lösningen i omgången

Rank: Nr 8 Tärnan B: 6,8 C: 14,7,11,3,13

Avd6) Återigen ett öppet stolopp. Många försöker ta sig ur problemen genom att enkelstrecka nr 5 Geisha Sund. Kan gå, men normalt krävs här många streck för att man skall känna sig trygg. Nr 10 Kimono Pearl skall passas.

Rank: A: Nr 5 Geisha Sund B: 10,4,9,8 C: 2,11

Avd7) Dernier Viking är absolut bästa stayern och vinner normalt. Nu rapporteras det att hon behöver loppet och skall därmed garderas. Strulputten nr 1 Djali Boko är alltid svårbedömd. Känns inte som distansen är hans bästa. Bara outsider. Går nr 3 Zonguldak felfri segerstrider han. Min vinnare. Asterix Hornline är inte startsnabb och kan hamna svårt på det. Fart för att vara med i segerstriden, men känner mig tveksam. Nr 7 Superphotogenic borde klara en felfri avgång nu och då är han streckvärd

Rank: A: Nr 3 Zonguldak B: 11,7 C: 1,5,2,9

Sammandrag
Avd1. What Love Can Do, Aristocat Boko, October Kronos och Naglo Del Nord
Avd2. Il Sånna, Flex Lane, Darius Boko och Staro Hollywood
Avd3. Dreams Take Time
Avd4. Folli, Flash Oak, Vincere Scis Win, Wingait Ida, Network Broline, Under Sund och Kamanda
Avd5. Elle Joli, Tärnan och Take Tanic
Avd6. Kimono Pearl, Britt Palema, Geisha Sund, Lovely Buv och Roxy Hill
Avd7. Zonguldak
Lycka till
Lasse