V75 kommentarer Åby lördagen den 25 april
Olympiatravets final blir mycket sevärt. Norsk kanon Support Justice mot amerikanskt speed (Maven) och fransk styrka i Voltigeur De Myrt och detta kryddat med några svenskar som vill vara med i striden. Blir det tempo första varvet (1.11 eller bättre) blir Voltigeur De Myrt väldigt gynnad. Hans styrka och mycket fina sista 700 meter kommer att bita bra. Om tempot blir lågt är det lätt att komma bort. Får Princess De Griff ett sarglopp och får spara speeden kan det bli pott. Form har hon för dagen.

Avd1)Nr 1 Lovelock har läget för att få antingen ledningen eller sarglopp med chans via ”open-strech”. Ingen vinnartyp men räknas tidigt på läget. Björn Goop, laddar allt för att ta ledningen och släpper inte ledningen. Kan han svara ut stallkamraten? Nr 2 Quincy Frontline ingen riktig sprinter. Skall provas barfota runtom och med Jorma Kontio. Svårbedömd. Remember My Name har toppform och bra chans att nå ledningen. Vann enkelt efter tung löpning i enkelt gång senast, Tuffare nu men tidig från ledningen. Nr 4 Next To One tar ledningen direkt, men släpper och det till den troliga ledaren Remember My Name. Skrällchans via ”open”. Nr 5 Cadabra Tooma eventuellt barfota runtom. Skrällchans. Solöns Rangel har toppform och skall med om loppet garderas. Nr 7 Spark Rick duger bra på denna distans. Passas. Nr 9 Pedro Bi kan få loppet i rygg på Lovelock. Garderingsbud. Nr 10 Relight My Fire har fel läge, men bra segerprocent. Om många. Nr 12 Love Voice känns helt bortlottad

Rank: A: Nr 3 Remember My Name B: 1 C: 4,6,7,9,2

Avd2) Nr 1 Danne Edel gjorde det bra senast. Perfekt läge nu och skrällchans på läget. Tuffa hästar emot. Nr 2 Tonicetobetrue är en vinnartyp från ett bra spår. Möter mycket tuffare hästar nu. Om fler än 2. Nr 3 Whitehouse Express har bra chans att ta ledningen och blir svårstoppad från denna position. De som kan utmana har bakspår. Läget gör att det kan vara idé att prova som singelstreck. Nr 4 Cab Hornline har viss fart, men tuffare emot nu. Om flera. Nr 5 Sudbury får svårt att vinna trots sina fina form. Nr 6 Venividivice Karsk har tänt till med barfota runtom. Kan hamna på vingel, men har en bra speed med rätt resa. Om flera. Nr 7 Yahtzee Deo får svårt från svårt spår. Nr 8 Sander Holmsminde är bortlottad. Nr 9 Edlance får smyga med från detta läge. Tufft att vinna. Nr 10 King Sir Kir är en kanon och utmanar trots sitt bakspår. Svårt att begära vinst om nr 3 Whitehouse Express tidigt får ledningen. Har fart för vinst och given vid gardering. Nr 11 Robin Hood Bi gör det bra varje gång. Läget tufft och det blir inte lätt att vinna från detta läge. Om fler än 4. Nr 12 Hagentoy är en kanon och det skall bli trevligt att se vad den kan göra mot de 2 andra kanonerna i loppet Whitehouse Express och King Sir Kir. Garderas loppet skall han med.

Rank: nr 3 Whitehouse Express B: 10,12 C: 2,1,4,11,9

Avd3) Nr 1 Radysin America har läget för att kunna ta ledningen eller få ett fint lopp och möjlighet att avgöra via ”strechen”. Skall med på systemet. Nr 2 Anette Du Mirel sprang in 2,2 miljoner i fjor och duger absolut här. Formen tveksam och bara en outsider. Nr 3 Backfire kan vinna om hon kommer ner till sargen och kan utnyttja ”strechen”. Streckvärd. Nr 4 Bethel Hanover har skrällchans om hon får ett sarglopp och få spara speeden till upploppet. Om flera. Nr 5 Blue Martini Ås gick rejält sista 700 meterna senast. Trots dåliga segermeriter kan det vara en skräll nu med toppform. Nr 7 Talk The Talk har toppform och duger i nuvarande författning. Ingen raket från start och spåret inte alls bra. Streckvärd. Nr 7 Red Rose America skall gå barfota runtom och har siktat på loppet. Bra segerinstinkt och minst en outsider. Nr 8 Geena Ale vinner inte. Nr 9 Wingait Ida får svårt. Nr 10 Rosella Ross är ingen vinnartyp och från bakspår blir det tufft att vinna. Nr 11 D´One är en mycket fin häst, men inte enkelt att vinna från bakspår på ”open-strech” bana. Ingen spik, men givet garderingsstreck.

Rank: A: Nr 3 Backfire B: 1,6,11 C: 2,4,5,7

Avd4) Nr 1 Gordonston är startsnabb och passarbra på distansen. Spåret är perfekt för att kunna leda loppet runtom. Tycker att han var väldigt tveksam senast och möter nu klart bättre hästar. Kan vinna men skall garderas. Nr 2 British Steel gör sin andra start i ny regi. Har fart i sig, men kan behöva några lopp till innan formen sitter där. Outsider. Nr 4 CashEm skall köras barfota runtom och det kan vara nyckeln till seger. Inte vunnit på distansen tidigare. Streckvärd nu. Nr 5 Renda LB siktar på att komma till ledningen och leda loppet från denna position till mål. Skall streckas. Nr 6 Leif brukar vara bra i mindre sammanhang. Svårt att hävda sig på rikstoton. Nu med toppform och kan vara värd streck om 4-6 stycken. Nr 7 Rondine DAmore imponerade på Jägersro senast. Ingen startraket och kan hamna på vingel från sjunde spåret. Kanske Johan kör till efter några hundra meter för att syna dödens. Skall med på systemet. Chans spik. Nr 8 Reims Gasti får svårt från detta dåliga läge. Nr 9 Raymond Palema har jag trott på ett par gånger, men inte allas visat segertakter. Har smygläge för att kunna vara en praktskräll. Nr 10 Touche kommer från 2 raka. Blir tufft att ta den 3:e raka segern från bakspåret. Har toppform. Nr 11 Jaccaroo är en riktig vinnartyp och sådana kan inte räknas bort. Tufft att vinna i Sverige från bakspår över kort distans på ”strech” bana. Nr 12 Primo Caf måste ha tufft tempo från sämsta läget. Blir tempot högt så går han bra till slut. Inte helt borta.

Rank: A: Nr 7 Rondine DAmore B: 5,4,1 C: 2,6,9,11

Avd5) mycket öppet paltlopp. Nr 1 Tangen Haap skall provas barfota runtom. Läget tilltalande och har segermeriter. Givet streck. Nr 2 Pingo ÖK är något entaktad, men med Björn Gopp upp så kan det bli annat denna gång. Skrällchans. Nr 3 Bellfaks är en vinnartyp och har toppform. Läget lite oroande, men absolut streckvärd. Inget singelstreck. Nr 4 Qravatt gör debut i regi Robban Bergh. Räknas därmed. Om flera. Nr 6 Tams Borgöl får svårt att vinna. Nr 7 Voje Eldina får svårt att upprepa segern. Nr 8 Mjölner Komet har tänt till rejält och var strålande bra i enkel seger senast. Har toppform och given i striden. Nr 9 Nume Balder vinner inte. Nr 10 Doktor Jaros är mycket intressant med kuskbytet till Jorma Kontio. Nr 11 Titan Tabac är jämn och pålitlig. Om 6-8 stycken. Nr 12 Wik Stjernen gjort det riktigt bra på slutet. Står tufft till, men på sina form är han värd ett streck. Nr 13 Moe Svarten är inte hästens likör att stå med 40 meters tillägg. Formen dock mycket god och streckvärd. Nr 14 Tekno Jerken har hög kapacitet, men väldigt galopplysten. Skall streckas denna gång.

Rank: A: Nr 14 Tekno Jerken B: 8,1,10,3 C: 12,13,11,2,4

Avd6) Nr 1 Roxana De Barbray är en fransyska som har läget, men känns inte som kunnandet finns för seger. Nr 2 Support Justice är en riktig kanon och man siktar på att försöka ladda för ledningen. Kan bli en tuff inledning och får säker hårt tryck av Ludde Kolgjini bakom El Mago Pellini. Kan bli ett tufft första varv och svårt att stå emot alla sista varvet. Sett lysande ut i år. Given, men inget singelstreck. Nr 3 Princess Grif avslutade senast mycket vasst. Skulle hon hitta ner till sargen och få chansen att speeda sista 200 meterna så kan hon speeda ner allt. Luring på sina form. Nr 4 El Mago Pellini var mycket bra senast. Ludde kör för ledningen och drar i tufft tempo. Tror inte att han orkar hela vägen in i mål. Nr 5 Obi Wan gynnad av tufft tempo. Tar säkert en tappstart och försöker ta så många som möjligt sista 500 meterna. Svårt att hinna ända fram. Nr 6 BBS Sugarlight inte travat klockrent i sina senaste starter och det kan bli dödens denna gång. Tror att han måste få ett sarglopp för att vinna loppet. Blir troligen ett lopp i andra spår och därmed svårt att vinna. Nr 7 On Track Piraten kommer Erik att köra till med från start. Tufft att komma till ledningen och missar Erik denna kan det bli dödens. Svårt att se att det blir en vinstgivande position. Nr 8 Oasis Bi är startsnabb och Björn provar säkert i början. Läget talar emot och segerchansen liten. Nr 9 Voltigeur De Myrt är Prix Damerique tvåan. Var då strålande. Stark häst som definitivt gynnas av högt tempo första varvet, vilket det ser ut att bli. Mycket stark sista 700 meterna och går alltid till mål. Inte lätt att stå emot honom om första varvet gått bättre än 1.11. Given. Klarar kusken 1000 meters bana? Nr 10 Maven gjorde återigen ett strålande lopp senast. Fick då ett helt felaktigt lopp. Gick snabbast för tidigt i loppet och fick alldeles för tuffa sista 700 meter senast. Höll strålande bra som 2a. Får hon spara speeden till sista 400 meterna och tempo blir uppskruvat så tror jag ingen står emot över upploppet. Skulle Johnny hamna mitt i fältet så vinner hon loppet om tempot har varit högt som det brukar vara i finalerna.

Rank: A: Nr 10 Maven B: 2,9 C: 3,6,7,8,4

Avd7) Nr 1 Return To Sweden har toppform och klarar av distansen. Med rygglopp på ledaren så finns skrällchansen. Om flera. Nr 2 Lohman siktar på att leda loppet runtom. Måste säkert gå en tid under 1.15 för att hålla undan. Inte omöjligt att han klarar av detta. Streckvärd vid gardering. Nr 3 Mockingbird Face har bra form, men tycker att det för många tuffa emot. Nr 4 Radamante tror jag inte vinner. Nr 5 For Pleasure As får svårt att vinna loppet. Nr 6 Speed Delicious behöver säkert loppet för att vara aktuell i segerstriden. Bra stayer. Nr 7 Bazir Dimanche tror jag inte vinner. Nr 8 Naglo Del Nord skall eventuellt gå med skor på framfötterna. Därmed missgynnad. Distansen kanske heller inte den bästa. Nr 9 Alfas Da Vinci har fått 2 genomkörare på medeldistans och toppformen bör sitta där nu. Blir svårslagen på denna distans. Jag singlar. Nr 10 Candor Hall är en bra stayer i fin form. Räknas tidigt och given vid gardering. Nr 11 No Deal gör årsdebut och svårt att redan nu vara i striden. Nr 12 On Hold gynnad om det blir smetig bana. Skall det inte bli och då blir det tufft att vinna. Nr 13 Overtaker By Sib får svårt att upprepa segern från förra starten. Formen bra, men ojämn. Har han en bra dag är han med dem i mål, men som sagt tufft att vinna. Nr 14 Pike River vinner inte. Nr 15 Narold Vox har toppform och trots ett dåligt läge är han mycket tidig på sin fina form och goda stayer – egenskaper Given om loppet garderas.

Rank: A: Nr 9 Alfas Da Vinci B: 10,15,2 C: 1,8,12,11

Sammandrag:
Avd1. Lovelock, Remember My Name, Next To One Sib, Solöns Rangel, Spark Rick, Pedro Bi och Quincy Frontline
Avd2. Whitehouse Express, Hagentoy och King Sir Kir
Avd3. Radysin America, Backfire, Talk The Talk och D´One
Avd4. Rondine DAmore
Avd5. Tangen Haap, Pingo ÖK, Bellfaks, Qravatt, Mjölner Komet, Doktor Jaros, Titan Tabac, Wik Stjernen, Moe Svarten och Tekno Jerken
Avd6. Support Justice, Maven och Voltigeur De Myrt
Avd7. Alfas da Vinci

Lycka till
Lasse