V75 kommentarer till Örebro lördagen den 2 maj 2015
Senast så tyckte personer på ATG att det är dags att göra lösningarna svårare och beslutade att plocka bort loppet där ”alla” trodde att Lover Face skulle vinna. Resultat Falcon Håleryd till 16 ggr pengarna och streckade på 3%. Om det är så lätt att VETA vilka favoriter som vinner så hade ju alla haft 7 rätt varje gång. Själv blev jag väldigt sur eftersom jag hade Falcon Håleryd som A häst och Lover Face som B häst och med en 3%-are som A häst i ett 2 hästarslopp är man gott gåendes. Bättre att variera propositionerna till att alltid finns ett långlopp med flera volter och ett annat över fullvuxna 2.640 meter eller 3.140 meter. Att sätta in lopp med mindre bra hästar är ju sådant vi tampas vi alla andra tävlingsdagar när det inte är V75. Loppkvaliteten är i mina ögon direkt avgörande för att nå bra resultat

Avd1) Nr 1 Don Incantatore har läget och är stark. Hyfsad från start och får säkert ett lopp i främre träffen. Räknas tidigt. Nr 2 Digital Product har toppform efter sim comeback och har fart för seger. Kanske behöver ytterligare lopp för att vara en V75 vinnare. Outsider. Nr 3 Betel Am har fart för en skräll, men jag är inget fan av Fredrik Larsson och rankar ner. Nr 4 Seek And Destroy står jag över. Nr 5 Nose Gear har fart och kunnande för att vinna loppet. Gillar distansen och streckas. Nr 6 MT Jeffrey har imponerat på slutet och i nuvarande form är han streckvärd. Nr 7 Mellby Collector känns som spetsfavoriten och i den positionen är han hästen att besegra. Har segerinstinkt och klarar distansen. Nr 8 Grefstads Royalty hade jag streckat med ett läges startspår. Tror att det går åt för kraft att hitta ett vinstgivande läge från spår 8. Nr 9 Tip Toe om mer än 7. Nr 10 Global Oxygen har för tufft läge. Nr 11 Valeur står tufft inne i loppet och från bakspår tror jag inte att det blir seger. Nr 12 Valnes Doris känns bort lottad

Rank: A: Nr 7 Mellby Collector B: 5,6,1 C: 2,8,3,9

Avd2) Nr 1 Carpenter On Tor kan få loppet I rygg på ledaren och vid denna årstiden är det bra att gå spårsnålt. Passas! Nr 2 Tripolini VP är en topphäst med segerinstinkt från Danmark. Från ett bra spår så finns chansen att det är ledningen runt om. Given! Nr 3 Quadron har fart för att platsa på V75 och med maxklaff kan det vara en skräll. Jag streckar inte. Nr 4 Pine Cool streckar jag inte. Nr 5 Shiraz Brodde var mycket fin i årsdebuten och räknas igen. Kan få ett bra lopp om nr 2 Tripolini VP lyckas försvara ledningen. Bra till slut och streckvärd. Nr 6 Kan Ha var mycket fin från ledningen senast. Siktar på att leda runtom. Kostar mer denna gång att komma till ledningen och bara en av flera med chans. Nr 7 Ipod får svårt att vinna. Nr 8 He´s A Diffacolt var mycket fin från enkel seger från dödens. Tuffare emot nu och läget svårt. Trots sina höga kapacitet streckar jag inte. Orsak – läget. Nr 9 Lotuscherie har tänt till igen och med vilsamt lopp spurtar hon vasst. Bra startryggar och hamnar hon i 3:e par utvändigt så tar hon många till slut. Alla? Jag tror det om det tempot blir högt, Nr 10 Twitter duger, men läget är tufft. I ett lopp med flera segerkandidater fälls han på läget. Nr 11 Västerbo Paymyday står jag över och Nr 12 Bolt Boko har får besvärligt läge för att vara aktuell på systemet.

Rank: A: Nr 9 Lotuscherie B: 5,2,6,1 C: 8,10,3

Avd3) Nr 1 Nothing But Class är ute på rätt distans och fick perfekt spar. Bra chans att ta ledningen och inte helt borta i den positionen. Vid gardering. Nr 2 Porthos Amok har toppform och från spår 2 räknas han i loppet. Svårt att vinna, men bra till slut. Nr 3 Kash´s Cantab har visat bättre inställning på slutet och kan duga med klaff. Vil ha lopp på rulle, men kan duga från ledningen också. Nr 4 Royal Fighter gör gulddebut och det blir optimal balans (barfota runtom). Kan säkert en låg 10 tid och garderas loppet är han inget lyxstreck. Nr 5 Nouvelle Pelle har fin form, men trots denna form blir det svårt att vara först över linjen. Nr 6 Edward Ale har ännu inte kommit tillbaka i gammalt gott slag efter sin skada. Jag streckar inte. Nr 7 Magic Tonight är klart bäst kapacitetsmässigt, men läget nu är svårt. Blir säkert ingen ledning och inte helt enkelt att plocka ner ledaren och att svara ut de bakom från dödens. Trots dessa faror är jag själv så pass svag för honom att jag provar att spela utgång med honom. Nr 8 Disco AE är äntligen på gång igen. Från spår 8 tror jag inte på seger. Nr 9 Rocky Winner var bara Åke Svanstedt som fick honom att bli en vinnartyp. Nr 10 Harry Haythrow kan få loppet och blir det tempo med Nothing But Class i ledningen och Magic Tonight i dödens så kan hans speed fälla alla. Vågar inte ta bort honom. Nr 11 Arazi Boko gick bra senast från ett fint läge. Helt annat nu och får svårt att vinna. Nr 12 I Saw You får svårt att vinna från spår 12

Rank: A: Nr 7 Magic Tonight B: 1,2 C: 10,3,4

Avd4) Nr 1 Chivas Boko såg strålande ut senast och från detta läge blir han svår slagen. Använder honom i ett lås. Nr 2 Love Lini har ett fint spår och har toppform. Oftast i striden och duger bra här också. Tror att mina 2 är bättre. Nr 3 Digger Elias är värd streck om loppet garderas. Nr 4 Da Vinci Boko var bra senast efter vila. Bra tull slut och med rygglopp speedar han fort. Min andra häst i mitt lås. Nr 5 Vernin Starlight stark och rejäl. Kan vinna från dödens och vid gardering är han given. Ingår dock inte i mitt lås. Nr 6 No Gelt Face är bra och duger i klassen. Tror jag får svårt att vinna loppet. Nr 7 Action Launcher får svårt att vinna loppet. Nr 8 Crazy Foot Mambo streckar jag inte. Nr 9 Starcane Harvester vann från spår 12 över sprinterdistans senast. Gick starkt till slut i spåren och inte helt borta om han får ett vilsamt lopp. Bra förutsättningar för detta. Outsider. Nr 10 Nightliner får svårt att vinna. Nr 11 Amor Winner var riktigt bra senas från dödens. Tuffare emot nu och bakspåret gör att jag inte streckar. Nr 12 New Moon Face bara om fler än 7

Rank: A: Nr 1 Chivas Boko B: 4 C: 2,5,3,6

Avd5) Nr 1 Othello CD har tänt till I regi Ulf Stenströmer. Lyckas han hålla upp ledningen duger han bra denna gång. Given. Nr 2 Jägermeister Akema om han får ett sarglopp och lucka till slut så är han inte bortta. Streckvärd. Nr 3 Frankie Brodde kommer från ett formstall. Tar man många i loppet skall inte denna glömmas bort. Nr 4 Ritte Drew streckar jag inte. Nr 5 Caddie Hit duger bra över denna distans. Fungerar han så blir han svårslagen. Nr 6 Max Not Sand duger bra på distansen och har skrällchans. Nr 7 Eagle Shot streckar jag inte. Nr 8 Scarpia gick fin i spåren senast och får han ett vilsamt lopp denna gång så är spurten giftig. Streckvärd i detta öppna lopp. Nr 9 Resaca De Nando kan få en fin inledning från sitt springspår, men tror inte han kommer till ledningen. Kan vinna, men inget singelstreck. Nr 10 Frozen Royalty var riktigt fin senast, men är inte startsnabb och kan troligen inte utnyttja sitt springspår. Kan få problem inledningsvis. Om fler än 3. Nr 11 Baron max får svårt att vinna. Nr 12 Dena Egypt tror jag inte på. Nr 13 Buzz Mearas är en riktigt fin häst som vann enkelt senast. Andra förutsättningar nu, men streckvärd trots sitt besvärliga utgångsläge, Speedig. Nr 14 Iliano Toll tror jag inte vinner. Nr 15 Qualis Talis har fart för att duga i loppet. Läget är tufft, men tar man många skall han även han med.

Rank: A: Nr 5 Caddie Hit B: 1,9,10,8,13 C: 2,6,3,15

Avd6) Nr 1 Pike River är ok och läget bra, men jag streckar inte. Nr 2 Greenleaf Slim var mycket tapper i spåren senast. Från spår 2 är läget bra och kommer Björn till ledningen är segerchansen god. Kan vinna från andra positioner också. Given. Nr 3 Mellby Apollo om fler än 5 streck. Nr 4 Archangel Am är fältets starkaste häst och körande Adrian Kolgjini kommer att syna dödens och mangla ledaren. Kan vinna trots tufft lopp. Nr 5 paramlount är startsnabb och bra i ledningen. Kommer han dit får han det tufft mot Archangel Am. Segerbud om denna gör bort sig. Nr 6 Super Otto kan profilera på om tempot är högt. Har alltid en fin spurt. Inte borta. Nr 7 KLM Buymethemoon har ett tufft läge. Gör säkert ett bra lopp, men svårt att vinna från spår 7. Nr 8 A Hannibal har chans om han kommer till i loppet och får ett vilsamt lopp. Inte enkelt att få sådant lopp från spår 8. Outsider. Nr 9 Maffioso Face visade en riktigt fin spurt senast från bakspår. Om loppet blir överpejsat kan han vara skrällen i nuvarande form. Nr 10 Wannabee Kemp får svårt att vara först i mål från bakspår. Nr 11 Highspeed Call har fin form, men fel läge. Tufft att vinna.nr 12 Twigs Voici känns bort lottad

Rank: A: Nr 4 Archangel Am B: 2,6 C: 5,8,9,3,7

Avd7) Vilket race. Nr 1 Tokio Hotel Hall har läget för att kunna smyga längs sargen. Har visat låg 15 tid på distansen och kan säkert gå under 1.15 om han får draghjälp. Inte borta. Nr 2 Order To Fly kan absolut kan under 1.15 och känns som spetsfavorit efter några hundra meter. Garderingsbud. Nr 3 Duffman streckar jag inte. Nr 4 Silver Light får svårt att vinna. Nr 5 Jeppas Maxi är en tuffing och strider om segern. Läget inte helt optimalt, men det löser säkert Torbjörn Jansson. Bra segerinstinkt. Nr 6 Rocket Zet är en fin häst i toppform. Har fart och kunnande för att vara ett skrällbud. Nr 7 Time Machine också den en fin typ. Årsdebut och streckar inte i denna tuffa omgivning. Nr 8 Frozen är en kanon och såg lysande ut i årsdebuten. Distansgynnad och min vinnare. Nr 9 Poker Kronos får svårt att vinna. Nr 10 Lover Face försöker Veijo Heiskanen träffa rätt från springspår för att komma bra till i loppet. Fart för seger finns, men såg inte så bra ut som tidigare senast. Outsider. Nr 11 Vici Lane klarar distansen. Ludde optimistisk, men känns som motståndet är för tufft. Kan säkert gå under 1.15. Nr 12 Indigious vann ett lopp från denna position senast på en strålande tid. Visat att han duger. Nr 14 On Hold duger bra på distansen, men möter tufft motstånd. Bara om många. Nr 15 Mellby Viking är regerande världsrekordhållare över denna distans. Tufft att begära seger även från tanks i årsdebuten. Streckvärd vid gardering.

Rank: A: Nr 8 Frozen B: 2,5,15,12 C: 10,1,6,14

Sammandrag
Avd1. Don Incantatore, Digital Product, Nose Gear, MT Jeffrey och Mellby Collector
Avd2. Carpenter Tor, Tripolini VP, Shiraz Brodde, Kan Ha, Lotuscherie
Avd3. Magic Tonight
Avd4. Chivas Boko och Da Vinci Boko
Avd5. Othello CD, Jägermeister Akema, Frankie Brodde, Caddie Hit, Max Not Sand, Scarpia, Resaca De Nondo, Frozen Royalty, Buzz Mearas och Qualis Talis
Avd6. Greenleaf Slim, Archangel Am och Super Otto
Avd7. Frozen

Lycka till
Lasse