V75 kommentarer till Umåker lördagen den 9 maj 2015
Ja så var ATG inne igen och flyttade på stoeliten till att ligga utanför V75 spelet, eftersom Your Highness var för överlägsen. Naturligtvis vann hon inte. Känns bara så tröttsamt

Avd1) Nr 1 Knifetown Action är ingen vinnartyp och trots det fördelaktiga läget streckar jag inte. Nr 3 Coldtown har spetsläge och med 2 lopp i kroppen blir han svårslagen i ledningen. Brukar vinna från ledningen på rikstoton. Hästen att besegra. Nr 4 Stein Daylight startsnabb, men kommer normalt inte förbi Coldtown. Fart för seger, men tufft att vinna från dödens. Nr 5 Talk The talk har toppform och visade fina resurser. Utmanar och given på systemet. Nr 6 Radysin America har fin form, men tufft läge. Behöver sarglopp för att vara segeraktuell. Inte enkelt att få sådan position. Bara om flera. Nr Cai Dai vinner inte. Nr 8 Kung Töll har spår för långt ut för att vara aktuell. Nr 9 Kricken CD har viss fart, men tufft att vinna. Bra startrygg. Nr 10 Namale Kronos har fin form och aktuell om det blir överpejs. Vinner snart igen. Nr 11 Quality Questioned gör det väldigt bra och kan vara skrällen. Nr 12 Rocket Zet har hög kapacitet och som bortglömd nu så är han väldigt intressant. Kan absolut vinna och får Coldtown press i ledningen så ökar chansen rejält. Streckvärd med tanke på att den är bortglömd

Rank: A: Nr 3 Coldtown B: 5,4,12 C: 10,11,6

Avd2) Nr 1 Eder Bob är normalt inte så startsnabb att han tar ledningen. Inte helt enkelt att bli av med ledningen från innerspår. Hittar han ut kör Bergh säkert för att få överta. Inte helt givet att han kommer ut i tid. Favorit som skall garderas. Nr 2 Bourne Identity bra meriter, men mycket tuffare emot nu. Outsider. Nr 3 King Of Mine får svårt att vinna. Nr 4 Zack Hornline kan ta ledningen och körs säkert i denna positíon. Inte helt borta. Om flera. Nr 5 Tom Sisu har problem med aktionen och är banan snabb får han det inte lätt. Fart för seger finns. Nr 6 Jeppas Olivia streckar jag inte. Nr 7 Dialog In har för tufft läge. Nr 9 Quattro Lane har ett fint smygläge och formen på topp. Given och loppet garderas. Nr 10 Brissac Rapide har fart och formen är bra. Kusken Fredrik B Larsson vinner sällan på rikstoton. Om flera. Nr 11 Serious Try har nu lopp i kroppen och kan vara med bland de bättre. Tufft att vinna. Nr 12 Hagentoy är bästa hästen och Erik lyckas ofta hitta slagläge från detta dåliga spår. Dödens är säkert ledigt och har fart för att kunna vinna från dödens. Min vinnare och ett spikförslag eftersom han kan göra grovjobbet själv och hålla undan.

Rank: A: Nr 12 Hagentoy B: 1,9,10 C: 4,5,3,11

Avd3) Nr 1 Hard Livin gör säkert ett bra lopp. Skall ha sarglopp mot dessa kamrater. Inte helt borta. Nr 2 Luckycharm Hanover har ett bra kunnande. Behöver säkert loppet, men får snart en seger. Nr 3 Nahar rapporterar Bergh att det är toppform. Skall nu köras barfota runtom. Optimalt! Glöm senaste starten. Fart för seger har han och streckvärd. Nr 4 Going For Gold Zaz är startsnabb och kan ta ledningen. Får han den kan han vinna. Nr 5 Disco AE får svårt att vinna. Nr 6 Knows Nothing skall provas barfota runtom. Kan vara överväxeln som dyker upp. Outsider och minst ett skrällbud. Nr 7 Beer Summit vinner inte. Nr 8 Panne De Moteur är bästa hästen och känns mycket fin i arbeten för att vara Panne De Moteur. Körs för ledningen och given, men inget singelstreck eftersom han kommer efter ett års frånvaro. Nr 9 Standout kan få ett fint lopp från denna position. Var ruggigt bra senast och gör han om det loppet blir han segerfarlig. Given on loppet garderas.

Rank: A: Nr 3 Nahar B: 8,4,9 C: 6,1

Avd4) Nr 2 Cashem kan ta ledningen och från den positionen kan han vinna. Inget lejon till slut och dålig segerinstinkt. En av flera. Nr 2 Victory Streamline bra från start, men inte optimalt med startspår 2. Bra segermeriter och tidigt streck. Nr 3 Love Dancer har toppform och är han lika bra som på Solvalla för en månad sedan segerstrider han. Streckvärd. Nr 4 Höwings Star ingen raket från början och spåret dåligt. Jag streckar inte. Nr 5 Ivory Fast får svårt. Nr 6 Sam Forget streckar jag inte, trots ett vinnarspår i volt. Nr 7 Nano Broline har springspår, men dåliga meriter över kort distans. Bara om många. Nr 8 Treess Ribston streckar jag inte. Nr 9 Queer Fish har ett besvärligt startspår och dessutom bakspår. Bra häst och bra form. Kan vinna, men inget singelstreck. Nr 10 Happygangster GL får svårt att vinna. Nr 11 Coriano Ås för tufft läge. Nr 12 Sebastian Sund kan mycket bättre än visat på slutet. Kan mycket och streckas nu trots sitt besvärliga läge.

Rank: A: Nr 2 Victory Streamline B: 3,9,1,12 C: 4,7

Avd5) Nr 1 Shark Kronos har fin form och ett fint läge. Tufft att hålla upp ledningen, men trots att han är något entaktad är han streckvärd för att har bra chans att få ett spårsnålt lopp. Nr 2 Jillet Amore bara om fler än 7. Nr 3 Sea Of Heartbreak streckas inte. Nr 4 Bravo Navarone gjorde det bra i årsdebuten. Säkert bättre nu och tidigt streck. Nr 5 Just Like An Angel får svårt att vinna loppet. Nr 6 Wizard Simoni har bra chans att ta ledningen och då är det hästen att besegra. Kan leda runtom. Spikförslag. Nr 7 Edwin Hammering streckar jag inte. Nr 8 Magnifik Brodde kommer med 4 raka segrar. Mycket tuffare emot nu och svårt att ta 5:e raka segern. Nr 9 Desuper Filius har bra fart, men inget extra i årsdebuten. Läget inte det bästa och bara om många. Nr 10 Digital Collection var fin senast i enkel omgivning. Fart för seger finns och givet streck vid gardering. Nr 11 Viking Streamline tror jag inte på. Nr 12 Gentle Tooma får svårt att vinna loppet. Nr 13 Officer CD tror inte Bergh mycket på. Vinner sällan och det blir svårt att vinna. Nr 14 T Rex Lady har kunnande för att skrälla. Kan hamna hyfsad till och har skrällform. Nr 15 Catch The Future streckas inte.

Rank: A: Nr 6 Wizard Simoni B: 10,4,1 C: 9,13,14

Avd6) Nr 1 Order By Keeper får svårt att ta ledningen. Troligtvis blir det rygg på ledaren. Inte helt borta med spårsnålt lopp. Nr 2 Screen Height har fin form och bra spår. I nuvarande form är han inte borta. Tänkbar vid gardering. Nr 3 Cool Keeper känns som spetsfavoriten. Loppet den gjorde den 18 september på Gävle över aktuell distans gör att han har klar segerchans om han går som han fart till. Garderingsbud. Nr 4 Rod Stewart avslutade sylvasst och hade varit en 100 oddsare om han hunnit fram. Gick mycket fort till slut. Bara några meter efter mållinjen var han förbi. Tuffare emot, men är en outsider. Nr 5 Västerbo Loveboat får svårt att hitta sin favoritposition i ledningen. Kan bli dödens och då vinner han inte. Om 3-4 stycken. Nr 6 Special Topgear har fin form och tänkbart skrällbud. Bra till slut. Om flera. Nr 7 Gimeheaven Sisu tror jag inte på. Nr 8 Rokkakudo kan inte bära sina pengar. Nr 9 Creatine är en amerikan med mycket fint rykte. Streckas tidigt, men jag singelstreckar inte, eftersom jag själv inte kan sätta in honom i loppet. Mycket nytt med bakspår bland annat. Nr 10 Nimbus CD tränar fantastiskt bra och såg lysande ut i sista jobbet tillsammans med Panne De Moteur. Får han gå i rygg på Creatine sista varvet kan han växla alla. Mycket speedig och intressant i debuten för Stefan Hultman.

Rank: A: Nr 9 Creatine B: 10,3 C: 5,4,2,1,6

Avd7) Nr 1 Diego M Boko klarar distansen och läget är bra. Formen något tveksam, men streckas tidigt på att han kan ta ledningen. Nr 2 Raz Mackenzie är bra på distansen och bra segermeriter. Tidig. Nr 3 Linus Sisu vinner inte. Nr 4 Dollar Boko kan en del, men tufft att vinna nu. Nr 6 Laurentius Romeo har årsdebuten avklarad, men det blir ändå svårt att vinna. Nr 7 Ark Went In har fin form och har fart för att vinna loppet. Barfota runtom. Garderingsbud. Nr 8 Premier Kronos har rygg på en startsnabb och kan få loppet i rygg på ledaren. Streckvärd med detta scenario. Nr 9 Montdore har fin form, och bra på distansen. Loppet favorit. Berättigad, men inget singelstreck. Nr 10 Buy The Law kan en hel del, men osäker. Skrällbud. Nr 11 Manstones Classic har ingen seger i år. Tufft att vinna från bakspår. Nr 12 Pine Cool har inga segermeriter och från spår 12 så tror jag inte på seger.

Rank: Nr 8 Premier Kronos B: 1,9,7 C: 2,10,5,12

Sammandrag:
Avd1. Coldtown, Stein Daylight, Talk The talk, Namale Kronos och Rocket Zet
Avd2. Hagentoy
Avd3. Nahar, Going For Gold Zaz, Knows Nothing, Panne De Moteur och Standout
Avd4. Cashem, Victory Streamline, Love Dancer, Queer Fish och Sebastian Sund
Avd5. Wizard Simoni
Avd6. Cool Keeper, Creatine och Nimbus CD
Avd7. Diego M Boko, Raz Mackensie, Ark Went In, Premiere Kronos och Montdore,

Lycka till
Lasse