V75 kommentarer lördagen den 16 maj på Åby
Var i Danmark på Charlottenlund i söndags och gjorde ett felval som blev ganska dyrbart. Valde mellan att spika D´one och Fleetfoot Hanover. Valde att spika den som tar ledningen och det blev Fleetfoot Hanover. Det visade sig i loppet att han inte travade bra och den påpasslige Örjan Kihlström körde hårt för ledningen och Fleetfoot Hanover gick mycket riktigt över i galopp. Surt att åka på favoriten när mina 2 ”nästa gång” hästar båda vann. Magiccarpetride var märkligt bortglömd och nr 1 Nokken Fräkert stod till för seger till 10 ggr pengarna. Dessa 2 höjde värdet 140 gånger ( från 500 kronor till drygt 70.000 kronor)

Avd1) Ett öppet lopp där jag kommer att ha många hästar på lappen. Ruby Trap nr 9 är mycket intressant med barfota balans. Utmanar gör nr 1 Olympia Tilly som blir giftigt från detta läge. Nr 3 Bella Beluga passas tidigt på Björn Goop. Souchong kan vara färdig för att återigen vara en vinnare. Nr 4 Barca känns som spetshästen, men kusken kan tänkas släppa till ett ekipage som vill köra i ledningen. Kan bli Björn Goop bakom Bella Beluga som tar över efter ett antal 100 meter

Rank: A: Nr 9 Ruby Trap B: 1,3 C: 10,4,5,2,8,6

Avd2) Hör blir nr 7 Greenleaf Slim stor favorit och hittar Björn Goop till ledningen från springspåret så är loppet troligen över. Kan bli svar från nr 6 Vici Lane och ett lopp utanpå denna om Ludde får Vici Lane felfri. Med ett lopp på väntan så kan det vara dags för Super Otto trots distansen. Tänkbart spetsbud är också nr 5 Bear Dancer. Nr 3 Paparazzi kan en hel del, men var inte bra på Lunden senast. Garderingsbud. Outsider. Quick Razz är ingen vinnare längre, men formen för dagen är bra. Skrällchans.

Rank: A: Nr Greenleaf Slim B: 4,6 C: 3,5,9

Avd3) Här spikar jag nr 9 Furious Francis. Bra startrygg för en startsnabb häst gör att han får en bra position och kanske rentav att han sitter i ledningen innan första 1000 meterna. Bra vinstchans. Utmanar gör Hans Crebas nr 11 Daydream Rapida som vunnit på distansen på ett imponerande sett för några månader sedan. Bakom dessa är det svårbedömt och många med chans

Rank: A: Nr 9 Furious Francis B: 11 C: övriga

Avd4) Här är nr 2 Magic Tonight huvudet högre än sina konkurrenter och eventuellt blir det skorna på bak. Vunnet med denna balans, men bäst barfota runtom. Reven DAmour har läget för spets eller rygg ledaren. Inte helt borta. Västerboonthenews fastnade på Lunden invändigt och hade krafter kvar. Svårt att komma förbi Magic Tonight och därmed minskar chansen ordentligt. Nr 5 Luckycharm Hanover är loppet dark horse. Skall med vid gardering: Nr 7 Hard Livin har fin form och kommer han till i loppet är han inte borta.

Rank: A: Nr 2 Magic Tonight B: 4,5 C: 1,7

Avd5) Streckar här spåren nr 1 Calvados In, nr 3 Othello CD och nr 6 Venividivici Karsk. Nr 2 Seek And Destroy kan få loppet och vinna via ”open-strech”. Nr 4 Ritzo skall också med. Nr 8 Owen Face och nr 9 Doublestar Rapida har fin form och värda streck vid gardering. Det kan vara dags för Mellby Collector och trots ett besvärligt fjärde spår i starten så är han tidig nu.

Rank: A: Nr 4 Mellby Collector B: 1,2,8 C: 3,5,9

Avd6) Tycker att de med bästa lägena gör upp om segern. Min vinnare är den inte alls startsnabbe Evens First Boy, men klart bättre till slut. Nr 1 Lovelock var usel senast, men tävlar ojämnt. Får en chans till trots att vinnaregenskaperna är dåliga. Nr 2 Paparazzi M var mycket fin senast när han vann över Ready For More. Given. Nr 4 Staro Fendi är inte heller den startsnabb, men bra spurtare och i nuvarande författning given. Min 5:e häst blir nr 7 Cameonhill som kan ta ledningen och är en bra spetshäst. Står tufft inne på pengarna

Rank: A: Nr 3 Evens First Boy B: 4,2 C: 1,7

Avd7) Återigen ett topplopp där nr 4 Al Dente blir favorit till ledningen och nr 6 Volstead går mycket bra till slut. Får han slagläge blir han inte lätt att stå emot. Nr 7 Spartan Kronos var mycket fin senast. Skall köras barfota runtom och fungerar han är han given. Mycket bra häst. Nr 1 From Dust To Dawn har chans på ”open-strech” bana från detta läge. Nr 9 Carabanieri, Sylvester America var riktigt bra senast och duger bra om de kommer till i loppet. Nr 11 Be Spontaneous fastnade i 3:e par invändigt senast och gick i mål med mycket sparat. Inte enkelt att speeda ner alla från bakspår. Om flera.

Rank: Nr 7 Spartan Kronos B: 4,6 C: 1,9,10,11,3

Sammandrag:
Avd1. Olympia Tilly, Promise Ås, Bella Beluga, Barca, Jetta Palema, Ruby Trap, Souchong
Avd2. Greenleaf Slim och Super Otto
Avd3. Furious Francis
Avd4. Magic Tonight
Avd5. Calvados In, Seek And Destroy, Othello CD, Mellby Collector, Ritzo, Venividivici Karsk, Owen Face och Double Star
Avd6. Lovelock, Paparazzi M, Even´s First Boy, Staro Fendi och Comeonhill
Avd7. From Dust To Dawn, Al Dente, Volstead, Spartan Kronos, Carabineri, Be Speontaneous och Sylvester America

Lycka till
Lasse