V75 kommentarer till Gävle lördagen den 23 maj
Vi har en gulddivision som håller minst elitloppsförsök. När tiderna närmar sig 1.10 eller gåt under tiden så är det väldigt svårt att ha bakspår och spår långt ut på vingen. Nr 9 Beer Summit och nr 10 Rocky Winner har inte kapacitet för seger från bakspår. Stort handicap för nr 7 Maven oh nr 8 Panne De Moteur. Körs de för ledningen så måste en av dem komma dit för att behålla chansen, men det får inte bli efter 1.07 eller bättre för då blir de ner-speedade av någon som fått loppet. Panne De Moteur kan vara kusligt snabb bakom bilen, men det kommer att kosta att ta sig tyill ledningen från spår 8.Har Maven redan nu återhämtat sig efter besöket på Lunden på den knallhårda banan? Lägesgynnade är ju Mosaique Face och Knows Nothing. Undrar om inte Harry Haythrow kan ta ledningen, men släpper. Vem får överta? Robert Bergh bakom nr 5 Creatine vill absolut vare före de yttre hästarna för att ta chansen att få vara med i elitloppet. Mosaique Face? Var står den – man kan bara gissa. I normal författning finns spetschans, men har svårt att se att han redan nu har hårdheten att stå emot på tider 1.10 eller bättre. Bör sakna lopp i kroppen för att redan nu vara en vinnare. Nr 6 Papagayo E är riktigt vass och är en vinnartyp som har chans om han kommer till i loppet. Han är stora outsider. Vi har på slutet omgångar som haft 5-6 favoriter eller tidigt betrodda och en häst som varit ”omöjlig” om man inte tar minst 8 eller helst alla. I vilket lopp kommer då den ”omöjlige” hästen.

Avd1) Här det pappret en 2 hästars duell mellan nr 1 Kemas Magic (obesegrad med Takter) och nr 4 Shadow Woodland (nu för första gången med barfota balans). Båda vill köra i ledningen och det kan en tuff strid om Taket lyckas svara upp ledningen. Det kan göra att fler kan få chansen. Lägesgynnade nr 3 Ipod och nr 5 Star Advisor Joli har båda toppform och är tidiga bakom de nämnda. Nr 9 Liberty face har bra startrygg och kan få ett vilsamt lopp. Nr 10 Arn Hammering är en vinnartyp, men har inte vunnit på 7 försök i rikstoton

Rank: A: Nr 1 Kemas Magic B: 4 C: 5,3,9,10

Avd2) Nt 1 MT Insider har 4 segrar på 28 starter och det är inget att bygga sina system kring. Kan bli hetsig och jag är mycket tveksam om att han kan hålla upp ledningen,. Tror att det är ett måste för seger. En favorit i fara. Nr 2 Amor Winner har nu ett perfekt läge och räknas tidigt. Given. Nr 3 New Moon Face har fart för att vinna, men vinner sällan. Toppform gör att han är värd ett streck. Olle Alséns andra häst. Får svårt att vinna. Nr 5 Muchmoremuscles har fart för seger. Tråkigt femte spår att brottas med. Outsider. Nr 6 Adams Face skall nu gå barfota runtom. Mycket intressant. Kan han ta ledningen är det bra chans till seger. Ulf Ohlsson kör nr 8 Klöver All Over och är också den streckvärd med tanke på att den har ryggen på MT Insider

Rank: Nr 6 Adams Face B: 2,3,8 C: 5,1

Avd3) Här är bästa hasten nr 10 Trinty Zet och han skall nu gå barfota runtom för första gången. Klarar av att göra jobbet själv så Ulf Ohlsson får sikta på att sitta i dödens varvet kvar. Slår allt väl ut så vinner hon, men där finns en del bakom som kan vinna.
Hästar med ”nästan” ingen chans är 4 stycken: nr 1 Cezanne Boko, nr 4 Prahda, nr 9 Sam Forget och nr 14 Monas Ragazza

Garderingarna väljs bland övriga och mina är nr 11 Kicki The Dancer som inte var som bäst senast. Toppformen finns. Lägesgynnade nr 3 Prima Eagle som kan ta ledningen. Övriga spetskandidater är nr 5 Erica och nr 7 Diamond Of Em. Kan bli tuff körning och det gynnar favoriten Trinity Zet. Nr 8 Raffinos har ett svårt läge, men har fart för att vinna loppet. Spurtstark med rätt ryggar. Nr 13 I Love Champagne är en vinnartyp och trots ett iskallt läge kan det bli tempo och har går starkt till slut

Rank: A: Nr 10 Trinity Zet B: 11,5,7,3 C: 13,8

Avd4) Här siktar säkert Jorma Kontio med att leda loppet runtom med nr 5 Tango Lavec. Toppformen finns, men oprövad över distansen. Han är i nuläget mycket stor favorit och det gör att jag absolut vill gardera. En del som talar för honom (form och kunnande), men också emot bland annat distansen, Nurmos har fin form på hästarna är något som talar för

Går man emot skall ju hästar som nr 10 Digital Circle nu med Erik Adielsson och nr 12 Bravo Navarone med Björn Goop skall streckas tidigt. Nr 3 Tiptoe på läget och nr 2 Danne Edel och nr 8 T Rex Laday för distansen

Rank: A: Nr 5 Tango Lavec B: 10,12 C: 2,3,8

Avd5) Ett kallblod med 2 tillägg. På Startvolten räknas tidigt nr 2 Tangen Haap som galopperade bort segern senast på rikstoton. Nr 3 Åsakjappen haft krafter kvar på slutet. Tidig nu. Nr 9 Titan Tabac har knallform och kan vara ett singelstreck. Själv lite tveksam till kusken Staffan Falk för att våga singla. Nr 6 Mino är en vinnartyp och inte borta. 40 hästarna Flex och Hulte Magnus (barfota runt om) streckas båda. Nr 5 Pingo ÖK fick Björn Goop till ledningen senast på rikstoton och kunde dra i ett hårt tempo till seger. Tror inte Björn kommer till ledningen nu och då blir det mycket svårare för denne något entaktade häst

Rank: A: Nr 9 Titan Tabac B: 2,3,14,15 C: 6,5

Avd6) se ovan

Rank: A: Nr 5 Creatine B: 5,7 C: 6,8,3,1,4

Avd7) Bästa hästen är nr 5 Oliver Kronos, men det är inte säkert att han kommer till ledningen och då kan det bli dödens utanpå nr 1 Rocket Zet som skall gå med optimal balans (barfota) och har då chans att hålla undan i ledningen. Undviker han dödens och får ett rygglopp utmanar han rejält till slut. Stark till slut. Kör dessa emot varandra öppnas loppet upp och kan vilken annan häst vinna. Spik, 2-hästars eller alla

Rank: A: Nr 1 Rocket Zet B: 5 C: övriga

Sammandrag:
Avd1. Kemas Magic, Ipod, Shadow Woodland, Star Advisor Joli och Liberty Face
Avd2. MT Insider, Amor Winner, New Moon Face, Muchmoremuscles, Adams Face och Klöver All Kung
Avd3. Trinity Zet
Avd4. Danne Edel, Tiptoe, Tango Lavec, T Rex Laday, Digital Circle och Bravo Navarone
Avd5. Tangen Haap, Åsakjappen, Mino, Titan Tabac, Flex och Hulte Magnus
Avd6. Creatine
Avd7. Rocket Zet och Oliver Kronos

Lycka till
Lasse