Kommentarer till V75 på Valla lördagen den 30 maj
En mycket intressant omgång och det finns många bud till singelstreck, men då måste man han tur med löpningsförloppet. På pappret så ser det ut som Ready For More leder hela vägen och att Mellby Viking krossar alla. Var oerhört fin i veckans jobb och Nurmos var lyrisk. Skall vara i sitt livs form och trots att spelvärdet är väldigt lågt med en favorit i sista avdelningen så går jag på honom. Kan bli bra utdelning. De sista 20 åren har givit 2 ensamma vinnare som tagit hela potten. Blir säkert bra tempo och då öppnas ju loppen upp och fler får chansen och i finaler är där tillräckligt många i respektive lopp som kan vinna om de får sina förutsättningar. Femte avdelningen är svårlöst, men tänker prova på ett system med singelstreck för Roxi Lavec. Har toppform och mycket spurtstark. Om Fleming är ”icemannen” så är chansen god. Vid gardering så krävs det väldigt många streck. Hur blir banan med regnet som väntas komma in lagom till start på V75?

Avd1) Bästa hästarna är nr 5 D´One och nr 10 DeliciousUS, men båda kan få tuffa uppgifter. Får D´One dödens blir det tufft om farten är under 1.11 och från bakspår på Delicious från bakspår så kan det någ0on annan vinnare. Delicious US vann enkelt i årsdebuten i fjor på tiden 1.10.2 och gick sekunden bättre i elitloppet. Tillhörde favoriterna i fjorårets elitlopp och normalt vinner hon, men Redén får inte riktigt till det när det gäller i år. Kommer D´One till ledningen blir hon mycket svår att besegra, var inte snabb på Lunden från start.
Motbuden är nr 2 Twigs Voici som kan ta ledningen och utmanar då. Tål inget tryck i ledningen. Nr 3 Aida Boko är en tuffing och med ett bra lopp i bra tempo går ingen säker. Skall med vid gardering. Nr 4 Rossela Ross har fart för att gå fort och med rätt löpning är hon med i striden. Untersteiners båda Eketorpets Tess och Fleetfoot har båda kapacitet att vinna, men tufft från dessa lägen. Nr 9 Premance Simoni har en fin startrygg och kan få ett fint lopp mitt i fältet. Outsider. Nr 11 Talk The Talk har toppform och med bra tempo slutar han långt fram. Bra till slut

Rank: A: Nr 5 D´One B: 10 C: 2,3,4,9,11

Avd2) Här blir nr 4 Edge Boko favorit på vad han presterat på slutet. Han har varit mycket fin från ledningen, men motståndet är något helt annat nu. Får han bestämma i ledningen blir han svårslagen, men jag tror att tempot hålls uppe och många får chansen till slut.
Nr 1 Nose Gear skall gå barfota runtom och med denna balans blir han mycket intressant. Inte snabb från början, men hittar han ut så är segerchansen god. Given. Nr 2 Tonicetobetrue har 7 segrar på 8 starter och från ett perfekt läge så är även han given. Mycket stark till slut och slipper han dödens har han segerchans. Nr 3 Quattro Lane skall inte underskattas. Får Hanna Olofsson rygg på ledaren och den chansen är god så finns det säkert sparat spurtkrut. Om flera. Nr 5 Rio Grande är en fin dansk gäst med bra segermeriter och körs nu av Uhrberg och utmanar. Streckvärd. Nr 6 Mellby Collector har fart för att vara med i striden, men just nu är där något som fattas. Skrällbud. Nr 8 Othello CD har fart för seger. Spåret sätter ner hans chanser, men bra spelvärde på honom. Nr 9 Eder Bob har bakspår, men formen bra och garderas loppet är han värd att streckas.

Rank: A: Nr 1 Nose Gear B: 4,5,2 C: 3,9,8,6

Avd3) Ett mycket öppet lopp och manga med chans. Nr 1 Bear Dancer provar att hålla upp ledningen och inte helt borta om han lyckas. Tror att det blir svårt att leda runtom. Om många på läget. Nr 1 Nok En Fräkert hade jag på 2 på Lunden och fick då luckan perfekt till slut och blåste ner alla enkelt. Med lopp i ryggar kan han vinna igen. Nr 3 Västerbo Highflyer har gjort mycket starka insatser på slutet och skulle han komma tull ledningen blir han svårslagen. Vågar inte lita på att Redén får till det och garderar loppet. Nr 4 Falcon Håleryd fick jag inte chansen att dra på senast då han vann som låg streckad i försöket. Möter tuffare emot nu, men räknas alltid. Bra till slut. Nr 5 Super Otto är speedig om han får rygg lopp. Allt måste stämma för seger. Om flera. Nr 6 Greenleaf Slim blev för het efter omstarter senast och kan mycket bättre. Svårt att komma till ledningen, men har kapacitet för seger. Stark och klarar dödens, även om det blir tufft att vinna en final från denna position. Garderingsbud. Nr 7 Mind Your Face är statsnabb, men tufft att komma till ledningen från spår 7. Bara om många. Nr 8 Coldtown kommer Jorma Kontio att ladda från start med och med den stall form som Nurmos har är han tidig. Kan bli ledningen och då blir han svårslagen, men streckvärd från alla positioner. Nr 9 Rafolo har fin fart, men tufft att vinna från bakspåret. Nr 10 Archangel Am har kapacitet för seger. Svårbedömd för dagen. Finns formen och det blir tempo så har han vinstchans. Stark till slut, stark o rejäl. Nr 11 Go Green Pellini får svårt att vinna från bakspår. Nr 12 Paparazzi har din form, men är bortlottad

Rank: A: Nr 8 Coldtown B: 3,4,6,2 C: 1,10,7,5,9

Avd4) Nr 1 Ready For More tränar bra och är startsnabb. Mycket goda chanser att hålla upp ledningen och då blir han mycket svårslagen. Bra singelstreck. Nr 3 Chivas Boko är också startsnabb, men tufft att komma förbi nr 1. Svårt att vinna med dessa förutsättningar. Nr Royal Prince har fina meriter i år och formen god. Från ett fint läge räknas han tidigt. Given vid gardering. Nr 5 Love Lini är bra från start, men får svårt att vinna loppet. Nr 6 Oscar Ribb skräll vann senast. Gick då i ledningen och vann mycket enkelt. Svårt att komma dit nu från spår 6. Om många. Nr 7 Napoleon CD har fin form och mycket hög kapacitet. Har kunnande för att utmana, mer tufft att rå på favoriten om denne får ledningen. Given vid gardering. Fått klart bättre spår nu med strykning. Nr 8 Carabineri går ofta väldigt bra till slut. Från dåligt läge hamnar han säkert band de sista och då går det åt mycket tur för att speeda hela vägen till seger. Gynnas av överpace. Nr 9 Touche har fin form men tufft vinna från bakspår. Nr 10 Reims Gasti får svårt att vinna. Nr 11 Love Dancer var fin från ledningen senast. Helt andra förutsättningar nu och klart svårare från detta utgångsläge. Bara om många. Nr 2 Queer Fish är en väldigt fin häst, som går starkt till slut. Blir det tempo kommer han in i matchen och skall då räknas. Outsider.

Rank: A: Nr 1 Ready For More B: 7,4,3,12 C: 8,11,6

Avd5) Väldigt öppet och många med segerchans. Nr 1 Manilla Datout står tufft inne på pengarna. Bra form och räknas på Björn Goop i sulkyn. Nr 2 Najad Tilly är det stor chans att hon galopperar. Skulle hon gå felfri så segerstrider hon. Outsider. Nr 3 Bascapi In vill Johan Untersteiner leda hela vägen med. Formen god och får hon bestämma kan det bli seger. Blir hon synad under vägen tror jag inte hon står till mål. Skall streckas vid gardering. Nr 4 Sam Forget tror hag inte vinner. Nr 5 Diamond Of Em vann från ledningen senast. Tuffare nu från ett femte spår att komma till spets. Siktar dit. Om flera. Nr 6 Jennie Livecroft har inte visat mycket de senaste loppen. Kvarstår på Erik Adielsson i sulkyn. Nr 7 Queen Snowball har svårt med voltstart och springspår är säkert ingen höjdare. Bara om flerta. Nr 8 Gaia Dund får tufft att vinna. Nr 9 Pinyata Gel streckar jag inte. Nr 10 Stepping För Money är en bra häst, där formen inte finns. Svårt att vinna. Nr 11 Roxie Lavec visade toppform senast och från spår 3 bär det kunna bli en position som 4:e par utvändigt. Är spurtstark och får hon gå sista 500 meterna är hon väldigt stark till slut. Bara chans att speeda ner dem om Fleming håller sig lugn. Min vinnare. Nr 12 Geisha Sund tror Robert Bergh på och hon skall nu gå att på segerform i, trots att det är vår. Räknas och kan göra mycket själv. Nr 13 Super Ariel har fin form, men vinner sällan. Bara om många. Nr 14 Dernier Viking har mycket svårbedömd form. Mycket stark. I regi Heiskanen hade hon haft segerchans från detta läge. Tror att det blir svårt nu. Nr 15 Felicia VE är ett toppsto som har ett hyfsat läge med springband. Träffar Peter Untersteiner rätt så har hon fart för att seger-strida. Går hela vägen till mål.

Rank: A: Nr 11 Roxi Lavec B: 15,3,12 C: 1,2,6,5,13,7,14

Avd6) Nr 1 Relight My Fire har smygläge, men får tufft att vinna. Nr 2 Shiraz Brodde har toppform och är tufft och rejäl. Bra till slut och given vid gardering. Nr 3 Montdore vunnit från dödens på slutet och undviker Bergh dödens denna gång och han får ett rygglopp är chansen till seger god. Given vid gardering. Nr 4 Jeppas Maxi siktar körande Torbjörn Jansson att leda loppet från start till mål med. Kommer han till ledningen är där ingen som trycker på och då kan det vara spets och slut. Nr 5 Snoopy DK var mycket bra som 2:a senast från ett tungt lopp. Med en fin resa denna gång kan han vara skrällen. Streckvärd om loppet garderas. Nr 6 Västerbo Paymyday har fin form och bra kunnande. Tufft att vinna från spår 6. Nr 7 Anastacia tror tror jag inte vinner. Nr 8 Quick Fix skall Adrian Kolgjini ladda med från start. Kommer han till ledningen kör han där och kan då ställa till det förr favoriten Jeppas Maxi. Från spår 8 är det tufft att komma förbi Jeppas Maxi. Kan bli för tuff inledningen om han laddas och det blir svar. Känns som spåret fäller honom denna gång. Nr 9 Solöns Rangel får svårt. Nr 10 Staro Fendi har gått riktigt bra på slutet. Tufft läge, men värd streck om man tar med 5-7 stycken. Bra spurtare. Nr 11 Cadabra Tooma skrällvann i försöket. Mycket tuffare nu och chansen liten att upprepa segern. Nr 12 Sauveur är mycket stark och med högt tempo går ingen säker för honom till slut. Vid lågt tempo går säkert Åke Lindblom fram utanpå Jeppas Maxi. Tufft att plocka ner denne från denna position. Gick inte mot Kemas Magic. Streckvärd vid gardering.

Rank: A: Nr 4 Jeppas Maxi B: 3,12,2,5 C: 10,8,11

Avd7) Dagens höjdare – Harper Hanovers lopp. Härligt med lopp över denna distans med olika volter. Nr 1 Tokio Hotel Hall gjorde det bra senast över denna distans. Ar med dem i mål på tiden 1.14.4. Inte slagen från detta läge. Om flera. Nr 2 Rocky Egedal streckade jag på Lunden, men var då inte bra. Svårt att vinna i denna tuffa konkurrens. Nr 3 Mr Looba Looba tror jag inte vinner. Nr 4 Order To Fly såg mycket fin ut som fastlåst senast över denna distans. Får han hjälp med tempot har han segerchans om han undviker dödens. Galopprisk finns från spår 4. Streckvärd vid gardering. Nr 5 Usain Henna var grymt bra då han vann försöket över Ready Fore More med ensam i 3:e spår sista 700 meterna gick han ner mot 1.09. Med ett rygglopp så går ingen säker för honom till slut. Given vid gardering. Nr 6 Tomorrowland har en fin uppgift, men det blir tufft att vinna. Om väldigt många. Nr 7 Aghinetti är mycket svårbedömd fransos. Har fart för att vara med i striden, men klarar han av att redan i första starten på svensk mark vara en vinnare i denna hårda konkurrens? Nr 8 Marshal Hackstable får svårt att vinna över denna fullvuxna distans. Nr 9 Narold Vox trivs på distansen, men motståndet är stentufft. Svårt att vinna. Nr 10 Indigious har kunnande för att blanda sig i striden. I normal författning är han ett tidigt motbud. Bra till slut. Nr 11 Candor Hall klarar distansen, men känns inte som en vinnare när motståndet är av denna kaliber. Nr 12 On Hold är gynnad av distansen och går alltid till mål. Garderingsbud. Nr 13 Mellby Viking är bästa hästen och Sveriges starkaste häst. Titelförsvarare och är i toppform och mycket svårslagen. Trots att de flesta som är kvar till sista loppet har spikat Mellby Viking gör jag samma sak. Nr 14 Alfas Da Vince är en mycket bra stayer. Vann ett liknade lopp enkelt på Lunden. Nu ännu hårdare konkurrens. Garderas loppet är han streckvärd. Nr 15 Pothos Amok har fin form och bör vara långt framme över denna distans. Om flera.

Rank: A: Nr 13 Mellby Viking B: 4,5,10,14,1 C: 7,6,12,15,11,9

Sammandrag:
Avd1. D´One, Delicious US, Twigs Voici, Aida Boko, Rossel Ross, Premance Simoni, Fleetfoot Hanover, Letitia Bi och Talk The Talk
Avd2. Nose Gear, Tonicetobetrue, Quattro Lane, Edge Boko, Rio Grande, Mellby Collector, Othello CD och Eder Bob
Avd3. Nok En Fräkkert, Västerbo Highflyer, Falcon Håleryd, Super Otto, Greenleaf Slim, Coldtown, Rafolo, Bear Dancer och Archangel Am
Avd4. Ready For More
Avd5. Roxi Lavec
Avd6. Shiraz Brodde, Jeppas Maxi, Snoopy DK, Quick Fix, Staro Fendi, Cadabra Tooma och Sauveur och Montdore
Avd7. Mellby Viking

Lycka till
Lasse